fredag 15 april 2011

Foundation

Finns några olika alternativ på foundation; flytande foundation, cremefoundation, moussefoundation, mineralfoundation.


Jag har mig egna favorit, mineralfoundation. Varför de? För att de ser mest naturligt ut, känns inte att man har de på sig, inte skadar eller bryter ner huden.


Det är ett suveränt transparent puder som finns i flera olika färger. Det går på lätt och fint och lämnar huden matt men ändå med en bra lyster. Kvisslor, pigmentfläckar och ärr. Men det bästa med mineralsminket måste vara att det faktiskt läker, lugnar och verkar anti-inflammatoriskt.


Mineralsmink har en rad andra fördelar när man jämför med traditionellt smink, tex:
Det tar bort ojämnheter och ger en vacker frisk lyster.
Det sitter kvar hela dagen även om du tränar och svettas
Allt mineralsmink innehåller naturligt U-skydd SPF 15.



Flytande form, finns i många olika varianter. De två vanligaste är med olja eller utan olja. Har du fet hy så ska du köpa en oljefri, om du har torr hy så är de tvärtom. Med en flytande foundation blir basen oftast tunn och fin men man måste också vara mycket nogrann när man applicerar foundation. Så att det blir ett så jämt lager över hela ansiktet. ta inte mer än vad man behöver, blir de för mycket så kan de se ut som en mask. En annan sak som är viktig, att det inte är för mörk färg på din foundation. På bästa sett är att prova mot käkbenet, smälter den in bra då har du hittat rätt färg!


Cremefoundation, använder man för foto- och teatersminkningar när man vill ha väldigt bra täckande foundation.


Moussefoundation, halv täckande, bör inte användas om man har rynkor då den lägger sig lätt i rynkorna. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar